ODMĚNA ZA PRÁVNÍ SLUŽBY

Odměna za právní služby

Výše odměny může být stranami dohodnuta nebo určena na základě tzv. advokátního tarifu
Odměnu lze sjednat těmito způsoby:
 
A) Smluvní časová odměna ve výši 1 000,- Kč + DPH za každou započatou půlhodinu činnosti, kdy Vám rovněž sdělím předpokládanou časovou náročnost právní služby.
 
B) Smluvní odměna v dohodnuté výši za každý jednotlivý úkon právní služby dle advokátního tarifu, kdy Vám sdělím předpokládaný počet úkonů ve věci. Úkonem se se rozumí např. převzetí zastoupení, předžalobní výzva, účast na jednání před soudem nebo jiným orgánem, a to každé započaté dvě hodiny, sepsání právního rozboru věci atd.

C) Pevná smluvní odměna v dohodnuté výši za celkové vyřízení věci bez ohledu na časovou náročnost nebo počet úkonů ve věci provedených.

D) Paušální měsíční odměna v dohodnuté výši bez ohledu na požadovaný objem právních služeb v daném měsíci. Tato odměna je sjednávána zejména s podnikateli v případě dlouhodobého využívání advokátních služeb.

E) Smluvní podílová odměna v dohodnuté výši z celkové částky, která byla klientovi ve sporu zaplacena či přisouzena.

 
Úvodní konzultace v délce cca 30 minut za účelem seznámení se s případem a domluvení případné spolupráce není zpoplatněna a je nezávazná. Při úvodní schůzce mě seznámíte s problémem a já Vám na základě toho sdělím, v čem bude právní pomoc spočívat a s jakými náklady je spojena. Na základě toho se rozhodnete, zda mých právních služeb využijete, či nikoliv. Nebojte se tedy sjednat si schůzku. Dotaz na cenu právní služby můžete rovněž zaslat prostřednictvím  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , zejména pokud by právní pomoc měla spočívat v sepisu kupní, darovací, nájemní či jiné smlouvy. 


 

Mgr. Jaroslav Toman, LL.M., advokát

tel.: 720 288 355
advokat@ak-toman.cz

Sídlo: Baťkovo náměstí 552/2,
Hradec Králové 500 02
IČ 04442083
ev. č. ČAK 16558
ID datové schránky 63saikf